-
Iata cum poti folosi platforma WYZR:
WYZR este o platforma digitala care iti faciliteaza relatia cu peste 250 de medici stomatologi de top din Bucuresti și cele mai bune clinici de imagistica dentara. Prin WYZR te programezi online la clinicile stomatologice din retea si poti plati in rate cu dobanda de la 0% la orice cabinet partener.
Tot ce trebuie sa faci este sa te programezi la stomatolog folosind platforma WYZR.
-
Ai nevoie de un diagnostic la distanta?
WYZR nu ofera un diagnostic la distanta, fiind obligatorie vizita la stomatolog! Insa, poti beneficia de o evaluare la distanta gratuita, care iti ofera o imagine de ansamblu a situatiei tale stomatologice si recomandari de tratament interpretate de un doctor specialist.
-
Evaluarea la distanta este un beneficiu oferit GRATUIT de catre WYZR.
Acest beneficiu este valabil o perioada limitata de timp.Evaluarea la distanta include:– Identificarea problemelor (grave, moderate, usoare)– O prognoza medicala pe termen scurt, mediu si lung– Solutii medicale de tratament– Sugestii si recomandari pentru prioritizarea interventiilorEvaluarea digitala la distanta se face in baza unei radiografii panoramice pe care o poti urca pe formularul de pe site. Un medic specialist va face interpretarea acestora si iti va trimite o evaluare medicala digitala, impreuna cu sugestii de tratament si costuri estimative.Solicita o evaluare la distanta. -
Din pacate nu putem finanta decat planurile de tratament emise de doctorii stomatologi cu care WYZR are un parteneriat. Insa poti oricand sa ne pui in legatura cu dentistul tau pentru a ii putea prezenta beneficiile colaborarii cu platforma WYZR. Daca dentistul tau este de acord sa intre in reteaua WYZR, in maxim cateva zile iti poti plati in rate planul de tratament prin solutiile de plata pe care ti le punem la dispozitie.
-
Variante de finantare stomatologica:
• Buy now pay later – de la 3 pana la 12 rate cu dobanda incepand de la 0%.– Poti plati in rate vizita curenta la stomatolog, direct la receptie, in limita a maxim 2 000 lei, cu aprobare pe loc!• Poti plati in 6-12 rate lunare, cu dobanda de la 0%, pentru sume cuprinse intre 1500 – 30 000 lei, aprobare în 2-3 ore• Poti plati in 6-60 de rate, pentru sume cuprinse intre 300 – 65 000 lei, aprobare in 2-3 de ore -
Plata in rate la stomatolog
Poti aplica la una dintre variantele de mai jos:
• Plata in rate in locatie, on limita a 2000 lei, pentru vizita curenta ( maxim 12 rate, cu dobanda incepand de la 0% ).
Aplici direct în locație (durată: 2-3 minute).
Pasi:
1. Receptia iti deschide cererea de finantare
2. Tu vei primi pe telefon un link cu toți pașii pe care trebuie sa ii parcurgi.
3. Primesti mesaj de confirmare în momentul în care iti este aprobată cererea.
• Plata in rate online. Aplici pe telefon si platesti online, pe loc.
Poti opta sa iti achiti planul de tratament în maxim 60 rate, in limita a 65 000 lei.
Pasi:
1. Dupa ce accepti planul de tratament propus de medic, vei intra in contact cu un consultant WYZR pentru a incepe procesul de finantare:
- Plata in 6-12 rate cu dobanda 0%, pentru sume intre 1500 si 30 000 lei.
- Plata in 6-60 rate cu dobanda de la 1%, pentru sume de pana la 65 000 lei.
2. Daca aplicatia este aprobata, unul dintre consultantii financiari parteneri te va contacta pentru finalizarea procesului de finantare in maxim 2-3 ore.
3. Vei fi notificat daca aplicatia ta a fost aprobata sau respinsa si vei primi toate detaliile legate de inceperea tratamentului.
-
In functie de tipul de finantare pe care il accesezi, poti primi aprobarea in cateva minute, sau in maxim 24 de ore. Din momentul aprobarii, poti beneficia de serviciile stomatologice dorite.
-
Criterii de eligibilitate:
- Cetateni romani cu domiciliul in Romania, cu angajator din Romania;
- Cetateni straini care au rezidenta pe teritoriul Romaniei, cu angajator din Romania;
- Varsta cuprinsa intre 18-75 de ani (neimpliniti la data ultimei rate scadente);
- Venit minim acceptat:
- Salariati: minim 1250 RON;
- Pensionari: minim 800 ron
- Vechime minima de 3 luni de zile neintrerupte la actualul loc de munca;
- Tipul contractului de munca: Nedeterminat; Determinat: conditia ca aceasta sa acopere perioada contractului de credit.
- Se accepta codebitor fara grad de rudenie – maxim 1 persoana
Categorii de venituri acceptate:
- Venituri din salarii si conexe acestora;
- Venituri din pensii;
- Venituri din activitati independente/profesii liberale - PFA (persoana fizica autorizata) sau II (intreprindere individuala): certificat CUI / CIF, Declaratie unica depusa la ANAF pentru ultimii 2 ani.
- Venituri din chirii - contract de inchiriere vizat la ANAF, Declaratie unica depusa la ANAF pentru ultimii 2 ani;
- Venituri din diurne – prezinta extras de cont de ultimele 6 luni sau adeverinta cu diurnele de la angajator.
- Venituri din drepturi de proprietate intelectuala - contract drepturi de autor, Declaratie unica depusa la ANAF pentru ultimii 2 ani;
- Venituri din contracte de management - certificat Registrul Comertului, Act Constitutiv, Bilant contabil, decizie AGA de alocare a dividendelor, Balanta de verificare pentru luna in care se declara dividendele;
- CIC – indemnizatie de cresterea copilului;
-
In functie de partenerul de finantare ales poti opta pentru urmatoarele variante de plata a ratelor:
• Online – accesezi https://tbicredit.ro/plateste-rata
• Punctele de incasare PayPoint – prin scanare cod de bare
• Statiile de plata SelfPay – prin scanare cod de bare sau introducere CNP
• Statiile de plata QIWI – introducere CNP
• Transfer bancar – in conturile bancare - detaliate pe GHIDUL TBI Pay din contract
• Direct de pe cardul tău
-
Te poti programa oricand alegand clinica dorita din pagina de clinici partenere.
Procesul de programare dureaza cateva minute si trebuie sa parcurgi urmatorii pasi:
1. In sectiunea clinici dentare(link), alegi in functie de preturi, locatie si rating clinica la care doresti sa iti faci programare.
2. Selecteaza “programeaza-te” si alege motivul vizitei si intervalul orar la care ai prefera sa mergi la dentist.
3. In cel mai scurt timp vei fi contactat in vederea confirmarii programarii.
-
Vei primi confimarea programarii prin SMS sau E-mail. De asemena, vei primi un reminder legat de programarea ta pe SMS sau E-mail inainte de vizita ta la stomatolog.
-
Daca a intervenit ceva în programul tau si nu mai poti ajunge la stomatolog, te poti reprograma răspunzând la emailul de confirmare primit sau scriindu-ne pe Chat sau Facebook.
-
Poti alege cabinetul stomatologic din reteaua WYZR, in functie de locatie, pret si orar, accesand pagina clinici .
-
Nu! Prin WYZR te poti programa online gratuit, poti cere o evaluare stomatologica la distanta/a doua opinie si poti plati in rate la orice clinica din retea.
-
Cauza cea mai frecventa pentru sangerarea gingiilor este inflamația acestora.
Boala inflamatorie a gingiilor sau parodontoza este o afectiune care afecteaza suportul în care stau dintii, anume osul si gingia. Parodontoza este o boală progresiva, ce poate duce în final la pierderea definitiva a dinților. Cauzele bolii parodontale tin atat de factori locali, cum ar fi tartrul, cat si generali, cum ar fi prezenta anumitor boli precum diabetul.
In functie de gradul de evolutie al bolii, tratamentele presupun intotdeauna indepartarea cauzelor si stoparea progresiei. In cazurile foarte avansate, cand dintii nu mai pot fi salvati, se au in vedere tratamentele prin implanturi dentare. Daca observi ca iti sangereaza gingiile in timpul periajului dentar sau sesizezi modificari de culoare, poti sa te programezi la o evaluare la distanta(link)! Unul dintre specialistii WYZR te va indruma catre cea mai buna varianta de tratament.
-
Cauzele sensibilitatii dentare pot fi: - Cariile dentare - Smalțul dentar subțiat - Dinți fracturați - Obturații vechi care nu mai asigură o închidere completă - Boli gingivale/ parodontale - Rădăcini dentare expuse
Cand smaltul dintelui se deterioreaza, dentina devine mai expusa la orice element/ fenomen care poate provoca durere/sensibilitate. Sensibilitatea dentara poate fi tratata, insa tipul tratamentului poate varia in functie de cauza care o provoacă. Daca observi o sensibilitate a danturii atunci cand consumi alimente reci sau calde, este important sa descoperi cauza acesteia ca sa o poti trata corect. Diagnosticul la distanta(link) poate fi un prim pas in rezolvarea acestei probleme.
-
Recomandarea generala este sa mergi la detartraj la fiecare 6 luni. Totusi, daca te numeri printre pacientii care sufera de parodontoza, ar fi indicat sa te programezi la fiecare trei luni. Dacă practici igiena orala foarte riguros acasa si nu suferi de afectarea parodontala, iti poti face detartraj si periaj profesional chiar si la un an. Sedinta de detratraj se mai poate combina si cu AIR-FLOW.
Detartrajul este insotit intotdeauna de periaj profesional. Acesta se realizeaza cu perii și gume rotative precum si cu paste speciale pentru a netezi toate urmele de eventuale rugozitati rsmase si a reda aspectul lucios al smaltului.
In general, la copii se recomanda doar periajul profesional pentru indepartarea placii bacteriene precum si ca o sedinta de acomodare la medicul stomatolog.
Sedinta de detartraj trebuie sa faca parte obligatoriu din conduita generala de a ne mentine corpul sanatos. Odată cu detartrajul, medicul stomatolog face si un control amplu asupra statusului tau dentar, detectand eventualele probleme noi aparute.
Este bine ca aceste programari la detartraj sa le ai facute din timp, pentru a nu ajunge in situatia de a tot amana procedura din diverse cause. Acum te poti programa online prin WYZR la stomatologul ales de tine.(link) -
Pentru o igiena orala riguroasa practicata acasa, este bine sa folosesti mai multe metode/ instrumente. Astfel, in afara de periuta (manuala sau electrica), pasta dentara, ata dentara, dus bucal, este recomandat sa utilizezi si apa de gura.
Pe piata, desi există o mare varietate de produse, apele de gura recomandate de catre medici sunt cele cu conținut de CLORHEXIDINA. Aceasta reprezinta un antiseptic cu actiune bactericida si bacteriostatica menita sa ajute in inflamatiile gingivale, in special la persoanele cu boala parodontala.
Apele de gura uzuale care nu contin antiseptic pot fi folosite pentru improspatarea respiratiei, dar nu au eficienta în cazul afectarii gingivale sau a altui tip de inflamatie bucala.
Daca vrei sa afli mai multe despre cum iti poti mentine dantura cat mai sanatoasa acasa, poti intra in legatura cu unul dintre consultantii WYZR specializati(link).
-
Respiratia urat mirositoare este denumită în termeni medicali, HALITOZĂ.
Principalele cauze sunt:
• Igiena orala deficitara. Acest lucru se intampla atunci cand dinții nu sunt spalati în mod regulat sau nu sunt spalati eficient. In aceasta situatie, se formeaza o substanta galbena, aderenta pe dinti, numita placa. Halitoza poate deveni atat de pregnanta, incat numai prin sedinte repetate de detartraj si periaj profesional, se poate imbunatati.
• Inflamatia gingivala/ boala parodontala O alta consecinta a igienei orale deficitare, este inflamatia gingiilor sub forma gingivitelor și parodontitelor ce pot provoca mirosuri intepatoare in gura, datorita ph-ului acid care se formeaza.
• Gura uscata/ cantitate redusa de saliva O gura uscata poate provoca respiratie urat mirositoare. Cand nu exista suficienta saliva, resturile alimentare raman atasate de santurile si fosetele maseselor si provoaca un miros urat. Vestea buna este ca halitoza cauzata de cantitatea mică de saliva poate fi remediata, prin metode simple de stimulare a producerii ei, cum ar fi: gume de mestecat, consum de lamaie, spalat frecvent pe dinti.
• Boala de reflux gastro-esofagian Aciditatea din stomac poate da respiratia tipica, in acest caz este necesar un consult medical de specialitate.
• Fumatul Fumatul poate da apariția petelor de nicotina pe dinti, acestea antrenand si alte resturi alimentare care ulterior se pot transforma in placa bacteriana.
• Cafeaua și alcoolul Aceste substante contribuie la producerea respiratiei urat mirositoare prin scaderea productiei de saliva.
• Cariile multiple sau policariile Daca nu sunt tratate corespunzator, in interiorul cariilor patrund resturi alimentare care stagneaza si fermenteaza, degajand mirosul intepator.
Indiferent de cauza, menținerea unei igiene dentare corespunzatoare si controalele regulate la medicul stomatolog te feresc de aparitia halitozei. Te poti programa online la unul din cabinetele partenere pentru igienizare orala si o consultatie aici: (link).
-
Plombele, reprezinta metoda de tratament prin care structura afectata de carie a unui dinte este inlocuita cu un material tolerat de organismul uman.
In prezent, cele mai frecvente plombe sunt cele realizate din compozit, un material ce nu prezinta toxicitate pentru organism.
In general, o plomba de compozit dureaza intre 2 si 5 ani. Obturatiile se mai pot realiza si din diverse cimenturi dar acestea au caracter temporar si tin maxim cateva luni. Obturatiile din compozit sunt realizate prin tehnici efectuate direct in cabinet. Mai exista o categorie de obturatii (INLAY/ONLAY) care se realizeaza numai cu ajutorul unui laborator dentar. Acestea pot fi din ceramica sau aliaje nobile si cu o durabilitate de 10-15 ani.